İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Lütfen Bekleyiniz...
T.C. KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TAKIMLARI YÖNERGESİ (EKLEME 19.11.2024)
T.C.
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
TEKNOLOJİ TAKIMLARI YÖNERGESİ
Amaç
Madde 1- Bu yönergenin amacı, KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerinin bilimsel ve mesleki etkinliklerde bulunabilmeleri amacıyla kurulacak Teknoloji Takımlarının kuruluş, görev, yetki ve işleyişini düzenlemektir.
Kapsam
Madde 2- Bu yönerge KTO Karatay Üniversitesi’ne kayıtlı öğrencilerin mesleki ve bilimsel amaçlarla kurabileceği, ilgili dekanlık/müdürlük tarafından kuruluşları uygun görülen teknoloji takımlarını kapsar.
Tanımlar
Madde 3- Bu yönergede geçen;
- Dekanlık / Müdürlük: KTO Karatay Üniversitesi Dekanlıklarını / Müdürlüklerini,
- Dekan / Müdür: İlgili Fakülte Dekanını, Yüksekokul/Meslek Yüksekokul Müdürünü,
- Koordinatör: Teknoloji Takımları danışmanlarının belirlenmesi, teknoloji takımlarının katılım gösterecekleri yarışma vb. etkinliklerin belirlenmesi ve dekanlıklar/müdürlükler adına, teknoloji takımları ile ilgili bütün yönetim süreçlerinin takip edilmesi ve işlemlerin yürütülmesi konularında yetkin, tam zamanlı kadrolu öğretim elemanları arasından rektörlük tarafından belirlenip görevlendirilen öğretim elemanını,
- Öğrenci Teknoloji Takımları: İlgili dekanlık/müdürlük tarafından kuruluşlarının uygunluğuna karar verilmiş takımları,
- Rektör: KTO Karatay Üniversitesi Rektörünü,
- Takım Danışmanı: Teknoloji Takımları kuruluşu, işleyişi ve denetimi hususunda ilgili dekanlığına/müdürlüğe karşı sorumlu KTO Karatay Üniversitesi’nin tam zamanlı en az Öğr. Gör. unvanına sahip öğretim elemanını,
- Teknoloji Takımları: KTO Karatay Üniversitesi’ne kayıtlı öğrencilerin eğitim faaliyetlerini desteklemek ve eğitim dışındaki zamanlarını değerlendirmek amacı ile ilgili dekanlığa/müdürlüğe bağlı takımları,
- Üniversite: KTO Karatay Üniversitesi’ni,
Kuruluş
Madde 4- Bir Teknoloji Takımının kurulabilmesi için takımda yer alacak öğrencilerin 2/3’ü KTO Karatay Üniversitesi’ne kayıtlı öğrencilerden olması gerekmektedir. Diğer öğrenciler ilgili dekanlığın/müdürlüğün izni ile diğer üniversitelerin öğrencilerinden veya üniversite mezunlarından olabilir.
Teknoloji Takımı Kurma Şartları
Madde 5- Teknoloji Takımları amaçlarına uygun isim alır ve aldıkları isme uygun faaliyette bulunurlar. Takım Danışmanı olacak öğretim elemanı tarafından Teknoloji Takımları oluşturulur.
Teknoloji Takımlarının İşleyiş Esasları
Madde 6- Teknoloji Takımlarının işleyiş esasları aşağıdaki gibidir:
- Üniversitenin çeşitli olanaklarından yararlanırken aynı zamanda bu olanakların korunmasına ve daha çok öğrencinin yararlanabileceği şekilde geliştirilmesinde katkıda bulunurlar.
- Takım çalışmaları süresi bir (1 yıl) dır. Bu süre danışman ve ilgili dekanlığın/müdürlüğün önerisi ile talep edilen süre kadar rektörlükçe uzatılabilir.
- 2547 Sayılı Yükeköğretim kanunu ilgili disiplin maddeleri gereğince herhangi bir disiplin cezası almış öğrenciler teknoloji takımlarında görev alamazlar.
- Üniversitelerin fiziki ortamına veya eğitim faaliyetlerine zarar verecek etkinliklerde bulunamazlar.
- Teknoloji Takımlarının gerçekleştirecekleri ortak etkinliklerde ve iş birliklerinde aralarında hiyerarşik bir yapı oluşturulamaz.
- Teknoloji takımları ticari faaliyette bulunamaz, üyelerine maddi çıkar sağlayamazlar.
- Takımdaki görev, sorumluluk ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen takım üyeleri takım danışmanı tarafından takımdan çıkarılır. Bir daha herhangi bir teknoloji takımına giremez.
- Üyelik her eğitim-öğretim yılı başlangıcında yenilenir.
- Üyelikten Çıkma/Çıkarılma: Aşağıdaki durumlar söz konusu olduğunda üyeler üyelikten çıkar/çıkarılır.
- Takım üyelerinin 3 toplantıya katılmaması durumunda.
- Aktif takım üyelerinden birinin teklifi üzerine danışman tarafından hazırlanıp Dekanlığa/Müdürlüğe gönderilen geçerli sebeplerin içerdiği gerekçeli kararın onayının ardından.
- Öğrencinin disiplin suçu işlemesi durumunda.
- Takım üyesi yazılı başvuru ile üyelikten istifa etmesi durumunda.
Madde 7- Teknoloji Takımları düzenleyecekleri üniversite içi ve dışı tüm etkinlik ve çalışmaları yıllık stratejik planlarına göre en az 30 gün önceden bilgi verip Dekanlıktan/Müdürlükten onay aldıktan sonra gerçekleştirebilirler. Etkinlikle ilgili tüm bilgilere ait açıklamalar
- Teknoloji Takımları kendi adlarına gelir elde edemezler. Rektörlük izni doğrultusunda ayni /nakdi sponsorluk alabilirler. Teknoloji Takımları faaliyetleri sırasında herhangi bir gelir elde etmiş ise bu gelir takımın gerçekleştireceği etkinliklerde kullanılmak üzere danışman tarafından muhafaza edilir.
- Ulusal ve Uluslararası etkinlikler, yarışmalar vb. katılacak Teknoloji Takımlarının faaliyetlerinin yürütülmesinde gerekli maddi destek kısmen ve uygun görülecek şekilde KTO Karatay Üniversitesi tarafından verilir.
- Rektörlük tarafından, Teknoloji Takımının yeterli çalışmalarının yapmadığının tespiti halinde takım feshedilir.
Madde 8- (1) Teknoloji Takımlarının kuruluş işlemlerinin yürütülmesinde ve çalışma esaslarının belirlenmesinde yardımcı olmak üzere, takımın faaliyetleri konusunda yetkin ve üniversitemizin kadrolu en az Öğr. Gör. unvanına sahip öğretim elemanları arasından belirlenir. Danışman; ilgili Dekanlık/Müdürlük tarafından, üniversite veya fakülte/yüksekokul veya meslek yüksekokul dışından atanacak ise Dekanın/Müdürün önerisiyle Rektörlük tarafından "Takım Danışmanı" olarak görevlendirilir.
- Danışman, Takımın bu Yönerge hükümlerine uygun faaliyet göstermesinden, denetiminden, takıma ait demirbaş eşyaların muhafazasından ve gerçekleştirdiği tüm etkinliklerden Dekanlığa/Müdürlüğe karşı sorumludur.
- Danışman, Takımın yıllık stratejik planlarının ve mali bütçenin çıkarılması ile ilgili olarak Dekanlığa/Müdürlüğe karşı sorumludur.
- Danışman, Takımların oluşturulmasından tam yetkili olarak Dekanlığa/Müdürlüğe karşı sorumludur. Görevini etkin olarak yapamayan Takım Danışmanı Dekanlık/Müdürlük önerisi ve Rektörlüğün onayı ile görevden alınır.
- Etkinliklere katılım durumlarında Danışman, Koordinatör ve Takım üyeleri görevli/izinli olarak sayılırlar.