İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Lütfen Bekleyiniz...
KALKINMA ODAKLI STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ (KOSAM)
KALKINMA ODAKLI STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ
İKTİSADİ İŞLETME YÖNERGESİ (KOSAM) BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 – (1) Bu Yönergenin amacı; Kalkınma Odaklı Stratejik Araştırmalar Merkezi İktisadi İşletmesi’nin (KOSAM) amacına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam Madde 2 – (1) Bu Yönerge; Kalkınma Odaklı Stratejik Araştırmalar Merkezi İktisadi İşletmesi’nin amacına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ilişkin hükümleri kapsar. Dayanak Madde 3 – (1) Bu Yönerge; 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ile 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar Madde 4 – (1) Bu Yönergede geçen;
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM KOSAM’ın Amacı ve Faaliyet Alanları KOSAM’ın amacı Madde 5 – (1) KOSAM’ın amacı yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası alanlarda araştırma ve çalışmalar yapmak; siyaset, ekonomi, eğitim, toplum-kültür alanlarında bilgi üreterek çözüm yolları veya yeni uygulamalar sunmak ve bunları kamuoyuyla paylaşmak; konuları tarihi ve kültürel derinlikte incelemek, bugüne yönelik bilgi üretimine ek olarak gelecek için projeksiyonlarda bulunmaktır. Madde 6 – (1) KOSAM, bu Yönergenin 5’inci maddesinde öngörülen amaçlara ulaşabilmek için aşağıdaki alanlarda faaliyet yürütür:
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM KOSAM’ın Yönetim Organları ve Görevleri KOSAM’ın Yönetim Organları Madde 7 – (1) KOSAM’ın yönetim organları aşağıdaki gibidir:
Strateji Meclisi
Madde 8- (1) Strateji Meclisi; oda ve borsalar, belediyeler, yerel kalkınma kuruluşları, mühendis odaları, iş dünyasını temsil eden kuruluşlar, üniversiteler, veri sağlayabilecek kamu ve özel sektörde faal kurum ve kuruluşlar, (kişiler uygun bulunan) STK, dernek ve vakıflar ile OSB müdürlükleri ve Yönetim Kurulu’nun uygun göreceği diğer kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşur. (2) Strateji Meclisi yılda en az 2 kere toplanır, gerekli hallerde Yönetim Kurulu tarafından toplantıya çağrılır ve gündeme ilişkin konuları, Bilim Kurulu’nun Yönetim Kurulu’na sunmuş olduğu proje ve çalışmaları değerlendirmekle birlikte şehrin, ülkenin ve dünyanın önündeki sorunları, fırsatları ele alarak tavsiye niteliğinde kararlar verir. (3) Taraflarca uygun görüldüğü takdirde, Strateji Meclisi üyelerinin temsil ettikleri kurum ve kuruluşlarla veri tedariki ve iş birliği konularını kapsayan bir iyi niyet anlaşması (protokol) imzalanabilir. (4) Strateji Meclisi üyelik süresi 3 yıl olmakla birlikte 3 toplantıdan 2’sine katılmayanların üyeliği düşer. Yönetim Kurulu Madde 9- (1) Yönetim Kurulu Başkanı, Üniversitenin Mütevelli Heyeti tarafından seçilir. Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı tarafından Mütevelli Heyet Başkanı’na önerilir ve Mütevelli Heyet Başkanı kendisine önerilen isimlerden Yönetim Kurulu üye listesini oluşturur ve görevlendirir. (2) Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi 3 yıldır. Görev süresi dolan üyeler yeniden görevlendirilebilir. Görev süresi bitmeden ayrılan üyelerin yerine, aynı usulle yenileri görevlendirilir. Yönetim Kurulu, ayda en az 1 kere, üyelerinin salt çoğunluğu ile toplanır ve kararlar toplantıya katılanların oy çokluğu ile alınır. Yönetim Kurulunun Görevleri Madde 10 – (1) Yönetim Kurulunun görevleri;
Bilim Kurulu
Madde 11- (1) KOSAM’ın faaliyet alanlarında çalışmalar yürüten veya çalışmalarıyla KOSAM’a katkı sağlayan, akademisyenler ile ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren kişi ve kuruluş temsilcileri arasından Yönetim Kurulu’nun önerisi ile Yönetim Kurulu Başkanı tarafından 1 yıllığına görevlendirilen 5 üyeden oluşur; Yönetim Kurulu, Bilim Kurulu üyelerinin sayısını ve görev süresini değiştirebilir. Süresi biten üye tekrar görevlendirilebilir. (2) Bilim Kurulu Koordinatörü, Yönetim Kurulu tarafından, Bilim Kurulu üyeleri arasından 1 yıllığına seçilir. (3) Bilim Kurulu, Bilim Kurulu Koordinatörünün çağrısı ve üye tam sayısının salt çoğunluğu ile ayda en az 1 kere toplanır. Bilim Kurulu Koordinatörü gerekli gördüğü takdirde Bilim Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırabilir. Bilim Kurulunun Görevleri Madde 12- (1) Bilim Kurulunun görevleri:
Proje Koordinatör(lüğ)ü Madde 13- (1) Proje Koordinatörü ve bu koordinatörlüğün üyeleri Bilim Kurulu’nun önerisi ve Yönetim Kurulu’nun onayı ile belirlenir. Proje Koordinatörlüğü, Yönetim Kurulu tarafından, proje/araştırma vb. faaliyetler için işin süresi kadar görevlendirilir. (2) Proje Koordinatörlüğü, Bilim Kurulu’nun belirleyeceği ve Yönetim Kurulu’nun onaylayacağı akademisyenlerden, Yönetim Kurulu’nun atayacağı kamu ve özel sektör temsilcileri ile araştırma görevlisi ve stajyerlerden oluşur. Proje Koordinatör(lüğ)ü’nün Görevleri Madde 14- (1) Proje Koordinatör(lüğ)ü’nün görevleri:
Sektör ve Kamu Temsilcileri Madde 15- (1) Sektör Temsilcisi; ilgili proje, araştırma vb. faaliyetin çalışıldığı alanda uzman, sektöre hâkim, iş dünyası mensupları arasından Yönetim Kurulu tarafından proje süresince seçilir. (2) Kamu Temsilcisi; ilgili proje, araştırma vb. faaliyetin çalışıldığı alanda uzman, kamu kurum veya kuruluşlarının personeli arasından Yönetim Kurulu tarafından proje süresince seçilir. Madde 16- (1) Yönetim Kurulu’nun teklifi ve Yönetim Kurulu Başkanı’nın onayıyla, en az lisans düzeyinde eğitim almış adaylar arasından 3 yıl için atanır. Tam zamanlı yönetici olarak görev yapar. Görev süresi sona eren Müdür, yeniden görevlendirilebilir. Müdürün altı aydan fazla görevinin başında bulunmadığı hallerde görevi sona erer. Vekâleten atamalarda da aynı hükümler uygulanır. Müdürün görevleri Madde 17 – (1) Müdürün görevleri şunlardır: a) Yönetim Kurulu, Bilim Kurulu, Strateji Meclisi ve tüm koordinatörlük toplantılarına iştirak etmek ve genel koordinasyondan tam anlamıyla sorumlu olmak, b) KOSAM’ı temsil etmek, c) Yönetim Kurulu’nun aldığı kararları ve çalışma programını uygulamak, d) KOSAM’ı amaçları doğrultusunda yönetmek ve gerçekleştirilen faaliyet ve araştırmalara ilişkin koordinasyonu sağlamak, e) KOSAM’ın yıllık faaliyet raporunu ve bir sonraki yıla ait çalışma programını Bilim Kurulu Koordinatörü ile düzenlemek ve Yönetim Kurulu’nun onayına sunmak, f) Onaylanan çalışma programlarını belirlenen takvim içinde uygulamak ve uygulanmasını sağlamak, g) KOSAM’ın genel, proje ve araştırma bazlı ihtiyaçlarını Bilim Kurulu ve Proje Koordinatörlükleri ile istişare ederek Yönetim Kurulu’na sunmak, h) Proje, eğitim, çalıştay, araştırma, yayın, kongre, sempozyum, seminer vb. faaliyetlerin düzenlenmesini, yürütülmesini, yönlendirilmesini ve denetimini sağlamak, i) KOSAM’ın faaliyetlerini yerine getirmede ihtiyaç duyulacak uzman, uzman yardımcısı, stajyer, sekreter vb. pozisyonlarda çalışacak ve Yönetim Kurulu’nca atanacak personel ile proje bazlı istihdam edilecek personeli görevleri ve KOSAM’ın amaçları doğrultusunda sevk ve idare etmek. Ulusal Danışma Kurulu Madde 18- (1) Yönetim Kurulu tarafından 1 yıllığına seçilen, Türkiye’de bulunan akademisyen ve uzmanlardan oluşur. Kurulun toplantı takvim ve şekline Yönetim Kurulu karar verir. Ulusal Danışma Kurulunun Görevleri Madde 19- (1) Ulusal Danışma Kurulunun Görevleri:
Uluslararası Danışma Kurulu Madde 20- (1) Yönetim Kurulu tarafından 1 yıllığına seçilen, yurtdışında yaşayan Türk akademisyen ve uzmanlar ile Türkiye veya yurtdışında yaşayan yabancı akademisyen ve uzmanlardan oluşur. Kurulun toplantı takvim ve şekline Yönetim Kurulu karar verir. Uluslararası Danışma Kurulunun Görevleri Madde 21- (1) Uluslararası Danışma Kurulunun görevleri:
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KOSAM’ın Yayınları ve Faaliyetleri Yayınlar ve Faaliyetler Madde 22- (1) Aşağıda anılan yayın ve faaliyetler Strateji Meclisi, Yönetim Kurulu veya harici taleplerle gerçekleşebilir:
BEŞİNCİ BÖLÜM Çeşitli ve Son Hükümler Personel ihtiyacı Madde 23 – (1) KOSAM’ın personeli, Müdürün olumlu görüşü üzerine Rektör tarafından seçilir. Harcama yetkilisi Madde 24 – (1) KOSAM’ın harcama yetkilisi Yönetim Kurulu Başkanıdır. Hüküm bulunmayan haller Madde 25 – (1) Bu Yönergede hüküm bulunmayan hallerde, ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır. Yürürlük Madde 26 – (1) Bu Yönerge yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Yürütme Madde 27 – (1) Bu Yönerge hükümlerini KTO Karatay Üniversitesi Rektörü yürütür. |
|
SIRA | FORM NO | KURUL | KARAR NO | DEĞİŞİKLİK DURUMU | ||
1 | 87 | Mütevelli Heyet 20/08/2021 |
Mütevelli Heyet 3 |
Yeni Yönerge | ||